lauantai 21. joulukuuta 2013

Pavlova


 
 
Eli herkullinen marenkikakku, jossa on päällä yleensä kermavaahtoa ja hedelmiä tai mitä ikinä haluaakaan. Pavlova on etikan ansiosta sisältä vaahtokarkkimaisen pehmeää, ja pinnalta ihanan rapea. Ite tykkään laittaa pavlovan päälle suklaata ja erilaisia marjoja. :)


Tarvitset:
 
 4   kanamunan valkuaista
2,5dl  sokeria
1tl  valkoviinietikkaa
½tl  vanijasokeria
1rkl  maissitärkkelystä
 
Kermavaahtoa
Suklaata
Marjoja
 
 
 
Laita uuni kuumenemaan 100-asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri todella jähmeäksi vaahdoksi. Lisää loput ainekset (etikka,vaniljasokeri,maissitärkkelys) ja vatkaa seosta vielä n.3-5min.
Valmis pavlova-taikina on kiiltävää, jämäkkää ja sileää vaahtoa.
Vuoraa pelti leivinpaperlla ja sivele voilla alue jonka halkaisija on n.15cm.
Levitä marenki tasaisesti korkeaksi ympyräksi voidellulle alueelle.
Kypsennä pavlovaa uunissa n.1½-2h.
 
Vatkaa kerma vaahto ja pursota sitä valmiin pavlovan päälle.
Koristele suklaalla ja haluamillasi marjoilla/hedelmillä.




 
 
Marion

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit