keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Donuts

 
  
Herkulliset donitsit saivat tällä kertaa kauniit kuorrutukset.
Koristelussa saa olla luova ja keksiä mitä ikinä haluaakaan. :)
 
Tarvitset:

2½dl   maitoa
25g     hiivaa
1         kananmuna
1tl      suolaa
3/4dl  sokeria
2tl      kardemummaa
1tl      kanelia
50g    huoneenlämpöistä voita
8dl    vehnäjauhoja

500g kookosrasvaa tai munkkirasvaa

Keitä maitoa hetki kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva kulhossa maidon joukkoon.
Vatkaa sekaan muna, puolet jauhoista ja mausteet. (sokeri, suola, kaneli, kardemumma)
Sekoita joukkoon pehmeä voi ja loput vehnäjauhoista.
Leivo taikinasta n. 15-20 pientä pullaa ja tee niiden keskellä reikä,
jota kannattaa hieman venyttää.
Anna donitsien kohota n. 20-30min.

Kuumenna rasva rautapadassa. Rasva on tarpeeksi kuumaa kun
pieni pala vaaleaa leipää ruskistuu minuutissa.
Laita muutama munkki kerralla rasvaan paistumaan n. 5 minuutiksi.
Käännä kerrran paistamisen aikana.
Nosta valmiit donitsit mieluiten reikäkauhalla talouspaperin päälle,
jotta rasva valuisi pois.

Koristele donitsit sulatetulla suklaalla, strösselillä ja tomusokerikuorrutuksella(2rkl vettä+2dltomusokeria+elintarvikeväriä).
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit