keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Liukuvärjätty kakku

Tein viikonloppuna täytekakun, ja ideana oli että koristelisin sen tolleen kivasti :D
Tein siihen semmosen pursotuksen, et se niiku vaalenee huippua kohti.
Tälläset kakut tunnetaan nimellä "Ombre Cake", laita google-hakuun toi nii tulee paljo ihania kakkuja.  Tohon pursotukseen tulee jauhemaista elintarvikeväriä, ja sitä saa Apteekista ostettua, sitä saa kans ihan leivontakaupoista, mut ei tavallisista ruokakaupoista.
Laitan tähän reseptin + kuvat.

ps. muistakaa äänestää tos kyselys


Kakkupohja:
 
6      munaa
2dl   sokeria
2dl   vehnäjauhoja
½dl  kaakaojauhetta
2tl    leivinjauhetta
1tl    vaniljasokeria

Täyte:

200g   maustamatonta tuorejuustoa
4dl      vispikermaa
1dl      minttulikööriä
4         liivatelehteä
200g   valkosuklaata
(1dl mansikoita)
Pursotus:

6dl kermaa
punaista jauhemaista elintarvikeväriä


Vipsaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
Siivilöi ne joukkoon ja sekoita.
Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin alatasolla 30-40min.

Valmista täyte:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10-15min.
Sulata mikrossa suklaa.
Vispaa kerma vaahdoksi ja kääntele suklaa joukkoon.
Kiehauta likööri ja sekoita liivatteet sen joukkoon.
Sekoita likööriliivate-seos tuorejuuston joukkoon.
Sekoita kaikki keskenään.
Laita jääkaappiin viilentymään.

Vispaa pursotuksen kerma.
Jaa kerma 4 kulhoon.
Lisää ensimmäiseen n. ½tl elintarvikeväriä, toiseen hieman vähemmän,
kolmanteen taas hieman vähemmän ja neljänteen ei yhtään.
Nyt pitäis olla vaalenpunasta eri sävyissä.

Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen.
Kostuta pohjat omenamehulla.
Laita täytettä tasaisesti jokaiseen kerrokseen,
ja keskimmäiseen mansikoita lisäksi.

Pursota tähtityllalla ympyröitä kakun ympärille,
silleen että aloitat tummimmasta kermavaahdosta,
ja sitte ku se loppuu nii otat vaaleemman ja teet samalla tavalla.





 

 


 
 
 
 
♥:Marion

2 kommenttia:

Kommentit