perjantai 16. marraskuuta 2012

Macarons

Mun on pitkään tehy mieli tehä macaron-leivoksia, nii aattelin että nyt olis hyvä hetki tehä niitä,
nii saatte nyt niitten reseptin. Tähän tulee nyt resepti & kuvat (:


Ainekset:

3          munanvalkuaista
3rkl      taloussokeria
200g    tomusokeria
100g    mantelijauhetta
jauhemaista elintarvikeväriä (ite käytin sinistä)

200g tummaasuklaata (voi käyttää sitä suklaata mitä haluaa)

1.Vispaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri muutamassa erässä koko ajan vatkaten,
kunnes marenki kiillottuu.

2.Sekoita keskenään toisessa kulhossa mantelijauhe & tomusokeri ja elintarvikeväri.
Siivilöi seos valkuaisvaahdon joukkoon, ja lopuksi kääntele kaavimella.

3.Pursota taikinasta pyöreitä lantteja leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin.
Anna niiden kuortua 40-50min pellillä. Sen jälkeen paista 150-asteessa 10-14min.

Sulata suklaa mikrossa, ja laita sitä kahden macaronkuoren väliin.
Laita jääkaappiin viilenemään.

HUOM ku tossa 2. vaiheessa jauhoseos käännellään valkuaisvaahtoon, nii sitä ei saa vispata, se pitää käännellä, koska muuten siitä tulee liian juoksevaa ja ne takertuu paiston jälkeen leivinpaperiin. Kokemusta on :DD

Ja jos noi ei irtoo leivinpaperista kunnolla, nii sit kannattaa laittaa kylmää vettä reilusti sinne leivinpaperin alle, ja sit yrittää irrottaa esim. veitsellä.


 


 
 
 
♥:Marion



2 kommenttia:

  1. Ooh kun nättejä! Lukaseppa mun ensimmäinen macaron kokemus.. hehe :) Eli siis tuo kääntely on mulla jäänyt tekemäti. Vatkattiin siis vauhdilla. :) Ens kertaa varten kerään kaikki vinkit ylös ja koitan onnistua täysin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiitos!(:
      Hyvä jos vinkeistä on apua :)

      Poista

Kommentit