maanantai 29. lokakuuta 2012

Kaalikääryleet

Heissan! Viime viikolla päätin vihdoin ja viimeinkin kokeilla tehä kaalikääryleitä.
Hyviä niistä tuli, varsinki ku oli mun eka kerta ku kokeilen ;D

Tätä blogia on pian katottu melkein 2 000 kertaa, nii sitte ku 2 000 näyttökertaa menee puhki,
teen jonku kivan postauksen ((; En kyl kerro viel mitä kaikkee siihen tulee.

Mut tähän laitan nyt kaalikääryleiden reseptin & kuvat.

Tarvitset:

n. 1,5kg valkokaalia
vettä
suolaa

Täyte:

25g    voita
1        sipuli
3        porkkanaa
1dl     puuroriisiä
3dl     vettä
2dl     kaalia
400g  naudanjauhelihaa
1         kananmuna
suolaa
pippuria
basilikaa
timjamia

Liemi:

3dl     kaalinkeitinlientä
5rkl    siirappia
1rkl    voita
1tl      suolaa


Koverra kaalista kanta irti. Keitä kokonaista kaalia suolalla maustetussa vedessä,
suuressa kattilassa n. 20min. Älä heitä keitinvettä pois, se säästetään lientä varten.
Irrota kaalin uloimmat lehdet varovasti irti, tarvitset n. 15-20kpl.
Silppoa sisusta täytettä varten.

Täyte:

Kuori ja leikkaa sipuli ja porkkanat. Sulata voi pannulla ja kuullota sipuli ja porkkanat siinä.
Kaada joukkoon muutkin täyteen ainekset paitsi kananmuna ja jauheliha. Keitä miedolla lämmöllä kunnes riisi on pehmeää. Anna täytteen jäähtyä hieman, ja sekoita joukkoon jauheliha ja kananmuna.


Nosta jokaiselle kaalinlehdelle n. ruokalusikallinen täytettä. Kääri kääryleet rullalle ja nosta uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
Valmista liemi. Sulata kattilassa voi ja lisää sekaan siirappi ja kaalinkeitinvesi sekä
suolaa. Valele kääryleet ja säästä lientä myös myöhemmäksi.
Paista kääryleitä 225 asteessa noin vartti, kunnes ne ruskistuvat. Alenna lämpö sitten 170-asteeseen ja paista vielä n. 45 minuuttia. Käänä kääryleitä pari kertaa paistamisen aikana. Valele kääryleitä liemellä muutamia kertoja paiston aikana.




♥:Marion

2 kommenttia:

Kommentit