tiistai 18. helmikuuta 2014
Laskiaispullat
Tarvitset:
0,5l maitoa
50g hiivaa
1 kanamuna
1rkl kardemummaa
1tl kanelia
1tl suolaa
1½dl sokeria
150g voita
n.1,5l vehnäjauhoja
(voiteluun 1 muna)
raesokeria
3dl kuohokermaa
hilloa
Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään.
Lämmitä maito kattilassa kädenlämpöiseksi ja kaada sitten kulhoon.
Murenna hiiva maidon joukkoon. Lisää kardemumma, kaneli, suola, sokeri ja muna.
Alusta vehnäjauhot seokseen muutamassa erässä, kunnes taikinan rakenne on oikea.
Kohota taikinaa liinan alla n.30min.
Leivo taikinasta n.20 pullaa, jätä pullat pellille liinan alle kohoamaan uudestaan 20-30min.
Vatkaa kanamuna kulhossa ja voitele pullat seoksella, ripottele päälle raesokeria.
Paista uunin keskitasolla 225-asteessa n.15min.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa pullista kansi ja pursota väliin kermaa ja 1rkl hilloa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit