tiistai 18. helmikuuta 2014

Laskiaispullat



Tarvitset:
0,5l      maitoa
50g      hiivaa
1          kanamuna
1rkl      kardemummaa
1tl        kanelia
1tl        suolaa
1½dl    sokeria
150g    voita
n.1,5l  vehnäjauhoja
(voiteluun 1 muna)
raesokeria

3dl  kuohokermaa
hilloa


Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään.
Lämmitä maito kattilassa kädenlämpöiseksi ja kaada sitten kulhoon.
Murenna hiiva maidon joukkoon. Lisää kardemumma, kaneli, suola, sokeri ja muna.
Alusta vehnäjauhot seokseen muutamassa erässä, kunnes taikinan rakenne on oikea.
Kohota taikinaa liinan alla n.30min.
Leivo taikinasta n.20 pullaa, jätä pullat pellille liinan alle kohoamaan uudestaan 20-30min.
Vatkaa kanamuna kulhossa ja voitele pullat seoksella, ripottele päälle raesokeria.
Paista uunin keskitasolla 225-asteessa n.15min.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa pullista kansi ja pursota väliin kermaa ja 1rkl hilloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit