Mikä on parempaa ku itsetehty jäätelö? Vielä ehtii hetken nauttia lämpimistä säistä, ja tää jäätelö sopii täydellisesti niin kesään ku syksyynki. Valkosuklaa-mansikka-nutella-jäätelö. Kannattaa kokeilla :)
Tarvitset:
3dl kuohukermaa
2dl tomusokeria
3 kanamunaa
1 vaniljatanko
3dl mansikoita
200g valkosuklaata
150g nutellaa
2dl tomusokeria
3 kanamunaa
1 vaniljatanko
3dl mansikoita
200g valkosuklaata
150g nutellaa
1pkt vohvelitötteröitä
Halkaise vaniljatanko ja keitä sitä 5rkl vedessä matalalla lämmöllä n.5 min.
Erottele kulhoihin valkuaiset ja keltuaiset.
Siivilöi tomusokeri keltuaisten joukkoon ja vatkaa vaahdoksi.
Lisää valkuaisten joukkoon ripaus suolaa ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa kolmannessa astiassa kerma vaahdoksi.
Erottele kulhoihin valkuaiset ja keltuaiset.
Siivilöi tomusokeri keltuaisten joukkoon ja vatkaa vaahdoksi.
Lisää valkuaisten joukkoon ripaus suolaa ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa kolmannessa astiassa kerma vaahdoksi.
Sekoita kaikki vaahdot keskenään kaapimella käännellen.
Rapsuta vaniljatangosta siemenet jäätelömassan joukkoon,
ja myös vaniljavesi.
Rapsuta vaniljatangosta siemenet jäätelömassan joukkoon,
ja myös vaniljavesi.
Paloittele mansikat ja valkosuklaa.
Sekoita ne nutellan kanssa jäätelömassaan.
Kaada massa kannelliseen rasiaan jonka tilavuus on 1,5l.
Pakasta jäätelöä yön yli.
Sekoita ne nutellan kanssa jäätelömassaan.
Kaada massa kannelliseen rasiaan jonka tilavuus on 1,5l.
Pakasta jäätelöä yön yli.
Tarjoile vohvelitötteröistä tai kulhoista.
Marion
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit