Niistä donitseista tuli kovia ja litteitä, ja muutenki epämiellyttäviä..
Sen jälkeen en pitkään aikaan halunnu uppopaistaa mitään.
Lopulta mun oli ihan pakko kokeilla yhtä donitsi-reseptiä, ja ne onnistuikin tällä kertaa loistavasti. :)
Tarvitset:
2½dl maitoa
25g hiivaa
1 kananmuna
1tl suolaa
3/4dl sokeria
2tl kardemummaa
1tl kanelia
50g huoneenlämpöistä voita
8dl vehnäjauhoja
500g kookosrasvaa tai munkkirasvaa
Keitä maitoa hetki kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva kulhossa maidon joukkoon.
Vatkaa sekaan muna, puolet jauhoista ja mausteet. (sokeri, suola, kaneli, kardemumma)
Sekoita joukkoon pehmeä voi ja loput vehnäjauhoista.
Leivo taikinasta n. 15-20 pientä pullaa ja tee niiden keskellä reikä,
jota kannattaa hieman venyttää.
Anna donitsien kohota n. 20-30min.
Kuumenna rasva rautapadassa. Rasva on tarpeeksi kuumaa kun
pieni pala vaaleaa leipää ruskistuu minuutissa.
Laita muutama munkki kerralla rasvaan paistumaan n. 5 minuutiksi.
Käännä kerrran paistamisen aikana.
Nosta valmiit donitsit mieluiten reikäkauhalla talouspaperin,
jotta rasva valuisi pois.
Pyörittele lämpimät donitsit halutessasi sokerissa, tai kuorruta ne vaikka suklaalla :)
Marion
nam :)
VastaaPoistaMustakin munkkien uppopaistaminen kuulostaa...pelottavalta, mutta noi on kyllä ihanan näköisiä. :)
VastaaPoistaSe onki vähä pelottavaa :D
PoistaJa kiitti (: