keskiviikko 30. tammikuuta 2013

A Lovely Cake

Heips! Tein joskus viikko tai pari sitte ihanan kreemikakun,
mut en oo ehtiny laittaa siitä postausta.
Kakkupohjan tein sydämen muotoseen silikonivuokaan,
sen voi tehä kans ihan tavalliseen irtopohjavuokaan. (23x23)
Täytteenä toimi tällä kertaa makea minttu-täyte ja banaani-appelsiinivaahto. (:


Kakkupohja:

6 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
½dl kaakaojauhetta (ei tarvi laittaa jos ei halu liian suklaista)
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria


Täyte1:

300g voita
5dl tomusokeria
½tl piparminttuaromia
(sinistä elintarvikeväriä)

Täyte2:

5dl kuohukermaa
1 appelsiini
1 banaani
3rkl vaniljakreemijauhetta

200g tummaasuklaata
nonparellejä


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Siivilöi ne munasokeri-vaahtoon,
varovasti kaavimella käännellen.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin ala-tasolla, 175-asteessa n. 25-30min.

Täyte1:
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi.
Siivilöi tomusokeri joukkoon ja jatka vatkaamista 5min.
Sekoita joukkoon lopuksi väri ja minttuaromi.

Täyte2:

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuori banaani, ja murskaa se.
Pese appelsiini, raasta siitä kuori, ja purista mehu kuppiin.
Sekoita vaahtoon survottu banaani, appelsiini kuori ja mehu.
Lisää vaniljakreemijauhe.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Kostuta osat ananasmehulla.
Laita ensimmäinen täyte ensimmäiseen väliin,
toinen täyte tokaan väliin.

Sulata suklaa vesihauteessa.
Levitä se kakun päälle.
Koristele nonparelleillä.




 



 




♥:Marion










3 kommenttia:

Kommentit