sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Maailman paras pavlova












Tällä reseptillä pavlova ei voi epäonnistua. Pavlovaan tulee herkullisen rapea kuori, makean pehmeä vaahtokarkkisisus, ja ilmava kermavaahto kruuna koko herkullisuuden. Pavlova on ehdottomasti yksi lempiresepteistäni, eclairsien ja brownieiden rinnalla. Pavlovan ihana kevyt rakenne ja makea sisus sopivat yhteen täydellisesti. Pavlovan koristelin tällä kertaa kermavaahdon lisäksi passionhedelmällä, mansikoilla, valkosuklaalla, pistaasipraliinilla ja maitosuklaaganachella. Praliinista on tullut yksi lemppari koristelutavoistani, sillä sen tekemiseen ei tarvitsee muuta kuin sokeria ja pähkinöitä. Praliini tuo myös ihanaa rapeutta leivoksiin. Passionhedelmä tuo pavlovaan sopivasti raikkautta ja tasapainottaa kaikkea makeutta. Maitosuklaaganache taas on mielestäni täydellistä! 

Pavlova:
6 valkuaista
315g erikoishienoa sokeria
3tl maissitärkkelystä
2tl omenaviinietikkaa

Vaahdota valkuaisia, kunnes jämäkkää vaahtoa. Lisää sokeri vähitellen, 1-2rkl kerrallaan lisäten ja koko ajan vatkaten. Vatkaa niin kauan kunnes, marenki on kiiltävää ja paksua, eikä sokerikiteitä enää erota marengista. (kokeile marenkia sormilla, ei pitäisi enää tuntua sokerikiteitä) Vatkaa joukkoon maissitärkkelys ja etikka. Levitä marengista vuoratulle uunipellille korkea halkaisijaltaan n.20cm leveä pavlova. Tee pavlovan keskelle kuoppa, johon tulevat paiston jälkeen täytteet. Paista 150-asteessa 10min, sen jälkeen alenna lämpö 100-asteeseen ja paista uunissa n.1h. Sammuta uuni ja paista edelleen jälkilämmössä n.30min.


Praliini:
1.5dl kidesokeria
½dl pähkinöitä (pistaaseja, mantelilastuja yms.)

Sulata sokeri kattilassa keskilämmöllä, kunnes kultaisenruskeaa. Älä sekoita sokeria, sillä muuten se kiteytyy. Kun sokeri on kokonaan sulanut ja saanut oikean värin, lisää joukkoon rouhitut pähkinät(itse käytin pistaaseja). Levitä sokeriseos leivinpaperille, ja jätä kovettumaan.
Vinkki: kovettuneen sokerin saa kattilasta pois, kun kiehuttaa kattilassa vettä


Maitosuklaaganache:
100g maitosuklaata
100g kuohukermaa

Rouhi suklaa. Kuumenna kerma melkein kiehumispisteeseen. Kaada suklaarouhe kuuman kerman päälle kulhoon. Anna suklaan sulaa kermassa n.20s ja sen jälkeen sekoita tasaiseksi ganacheksi. Anna ganachen jäähtyä jääkaapissa ennenkuin levität sen pavlovan päälle.

Koristele pavlova ganachella, kuohukermalla, hedelmillä, marjoilla, praliinilla, yms...





5 kommenttia:

  1. Voi nam! <3 Itselläni on ollut tuo pavlova pitkään listalla leivoksista, joita pitäisi testata. Tämän reseptin voisi laittaa muistiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pavlova on kyllä kokeilemisen arvoinen! Suosittelen :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Sama täällä! Pavlovan ihanan kevyt rakenne onnistuu hurmaamaan mut kerta toisensa jälkeen! :)

      Poista
  3. I am love with your great maailman paras paulava recipe. thank you so much for share with us it.

    VastaaPoista

Kommentit