torstai 22. kesäkuuta 2017

White chocolate ganache tartlets


 Tartaletit ovat jo pitkään olleet leivontalistallani. Päätin vihdoin kokeilla leipoa niitä, ja herkullisia niistä tulikin. En osannut päättää mitä makuja käytän, mutta varmaa oli että suklaata niissä täytyy olla! Lopulta päädyin valkosuklaa ganache tartaletteihin. Tartaletit koristelin mustikoilla, kirsikoilla ja tämän hetkisillä lemppareillani: pistaasipähkinöillä. Yksi lempi makuyhdistelmistäni on valkosuklaan ja pistaasin yhdistelmä. Makeaa valkosuklaata tasapainottaa rouhittu pistaasi ja sen pähkinäinen maku. Tartelettien pohjalle levitin raikkaan tuorejuustokuorrutuksen ja päälle runsaasti ganachea. Raikas ja hieman hapan tuorejuusto tuo makeaan leivokseen tasapainoa.  Resepti nousi ehdottomasti yhdeksi lemppari leivonnaiseksi.




Pohja:
3.6dl vehnäjauhoja
1rkl sokeria
90g voita
1 kanamuna
1rkl maitoa

Sekoita keskenään jauhot ja sokeri. Lisää pilkottu voi, ja sekoita kunnes taikina on murumaista. Lisää muna ja maito. Työstä taikinaa kunnes se on kiinteä ja pysyy kasassa. Muotoile 2cm paksuinen ympyrä taikinasta ja kääri leivinpaperin väliin. Aseta jääkaappiin 20min asettumaan. Kauli taikina ja ota siitä muoteilla sopivan kokoisia ympyröitä pieniin piirakkavuokiin. Levitä taikina tasaisesti vuokiin ja paista 180-asteessa n.15min.

Tuorejuustokreemi:
200g maustamatonta kreemiä
1.5dl tomusokeria
1rkl sitrunaamehua

Sekoita kaikki ainekset keskenään, kunnes seos on tasainen. Levitä tuorejuusto paistettujen ja jäähtyneiden tartalettipohjien päälle.

Ganache:
250g valkosuklaata
180g kuohukermaa

Rouhi suklaa. Kuumenna kerma, kunnes se melkein kiehuu. Kaada kerma suklaan päälle kulhossa. Anna asetttua n.15s ja sekoita sitten tasaiseksi ganacheksi. Levitä ganahce tartaletteihin tuorejuustokuorrutteen päälle. Koristele haluamallasi tavalla esim. marjoilla ja pistaasirouheella. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana!






2 kommenttia:

  1. Oijoi kun näyttävät hyviltä! Valkosuklaa ja mustikka maistuvat niin makoisilta yhdessä. Otanpa nämä " to do" -listalleni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ite kokeilin näissä tarteleteissa ekaa kertaa mustikan ja valkosuklaan yhdistelmää, oli yllättävän herkullista! :)

      Poista

Kommentit