lauantai 7. helmikuuta 2015

Key Lime Pie


Tein viikonlopun piristykseksi ihanaa Key Lime pieta. Piirakka onnistui todella hyvin ja maussa yhdistyy kivasti makea kondensoitu maito & kirpeä lime. Piirakasta tuli ihanan raikas, eikä yhtään äklön makea. Kannattaa kokeilla tehdä tätä piirakkaa, jos kaipaa jotain herkullista vaihtelua. Resepti on todella yksinkertainen, joten voin taata että piirakka onnistuu! :)



Pohja:

250g  digestivekeksejä
100g  voita


Täyte:

1tlk   kondensoitua maitoa (400g)
5kpl  kanamunan keltuaista
1dl    limemehua (3kpl limeä)
1tl     raastettua limen kuorta

Koristeluun:

3dl    kuohukermaa
1-2    limeä


Aloita murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi mikrossa, ja sekoita se keksimurujen sekaan. Levitä seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle(halkaisija n.24cm) ja reunoille.
Paista pohjaa uunin keskitasolla 175-asteessa n. 10min.

Erottele kanamunasta keltuaiset ja valkuaiset. Säästä valkuaiset esim. marenkia varten. Raasta limen kuoresta n.1tl raastetta, ja purista limeistä 1dl mehua.
Vatkaa täytteeseen tulevat keltuaiset kuohkeaksi seokseksi. Kaada kondensoitu maito sekaan ja jatka vatkaamista, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa. Lisää täytteeseen raastettu limen kuori ja mehu. Sekoita hyvin. Kaada täyte esi-paistetun keksipohjan päälle, ja kypsennä piirakkaa 175-asteessa n.15min.

Koristele kermavaahdolla ja limen paloilla.




Marion

2 kommenttia:

  1. Tätä on pitänyt kokella kauan. Näyttää todella hyvältä!

    On muuten tosi kiva, kun kommentoit reseptiesi lopputuloksen makua. Kaikki eivät näin tee.

    VastaaPoista

Kommentit