maanantai 1. toukokuuta 2017

Kinder Chocolate Cake








Kinder suklaakakussa yhdistyy ihanan mehevä suklaakakkupohja, ja samettisen pehmeä suklaakuorrute. Koko komeuden kruunaa kinder-suklaat ja mansikat. Ehdottomasti yks lemppari leivonnaisistani, ja kyseisen kakkupohjan resepti takaa täydellisen suklaakakkupohjan. Kakusta ei tarvitse tehdä kinderkakkua, vaan kakkupohjan / täytteiden reseptejä voi käyttää muihinkin kakkuihin. Kakkupohja on todella yksinkertainen tehdä, sillä tässä reseptissä ei tarvitse huolehtia munien ja sokerin vaahdottamisesta. Taikinan voi levittää yhteen n.24-26cm mittaiseen vuokaan, tai kahteen hieman pienempään vuokaan. Kahdesta vuoasta saa 4-5 kerroksisen kakun, ja yhdestä vuoasta 2-3 kerroksisen kakun. Riippuu kuinka ohuiksi leikkaat kerrokset. Muista jäähdyttää kakkupohja kunnolla ennen täyttämistä, mieluiten yön yli jääkaapissa. Kakussa käytin kahta eri täytettä. Toinen täyte on kevyempi tuorejuustotäyte, joka riittää 1-2 väliin. Toinen kuorrute on makeampi suklaakreemi, joka riittää 2-3 väliin, ja kakun kuorruttamiseen.



Kakkupohja:
4,5dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2dl kaakaojauhetta
2tl ruokasoodaa
2tl leivinjauhetta
1tl merisuolaa
2 kanamunaa
2,4dl vahvaa keitettyä kahvia
2,4dl piimää
1,2dl rypsiöljyä
2tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet(sokeri, jauhot, kaakao, sooda, leivinjauhe, suola) keskenään suuressa kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää munat, kahvi, piimä, öljy ja vaniljasokeri. Vatkaa seosta n.1-2min, kunnes seos on tasainen. Massasta kuuluu tulla juoksevaa tai valuvaa, joten älä lisää jauhoja yms. Levitä taikina yhteen vuokaan (halkaisija n.26cm) tai kahteen vuokaan(halkaisijat n.20cm), jotka ovat voilla voideltu. Paista kakkupohjaa uunin alatasolla 175-asteessa 30-35min. Jäähdytä kakkupohja kunnolla, ennen leikkaamista, täyttämistä ja kuorruttamista.



Suklaatäyte:
200g  tuorejuustoa 
200g  maitosuklaata
½dl    tomusokeria

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Sulata suklaa ja lisää se tuorejuuston joukkoon. Siivilöi tomusokeri seokseen, ja sekoita tasaiseksi. Siirrä jääkaappiin odottamaan täyttämistä.

Suklaakreemi:
225g   voita
14,5dl tomusokeria
1,2dl   kaakaojauhetta (voi käyttää myös suklaata)
½tl      merisuolaa
2tl       vaniljasokeria
½dl     maitoa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Siivilöi tomusokeri vähitellen joukkoon, aina välillä sähkövatkaimella vatkaten. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää loput aineet ja vatkaa kreemiä 2-3 minuuttia, kunnes koostumus on tasainen ja kuohkea.

Koristeluun:
Mansikoita, kindermunia, kinderpatukoita yms..

Kokoa kakku. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja. Jos paistoit taikinan yhdessä kakkuvuoassa, leikkaa kakku 3 osaan. Jos paistoit taikinan kahdessa vuoassa, leikkaa molemmat pohjat kahteen osaan. Kostuta pohjat kahvilla(älä kostuta pohjaa joka tulee ylimmäksi). Täytä kakku suklaatäytteellä ja kreemillä. Säästä kreemiä kakun kuorruttamiseen. Koristele kindersuklailla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit