Belgialaiset vohvelit eroavat tavallisista vohveleista siten, että niiden koostumus on paljon paksumpi ja ilmavampi, kuin tavallisten vohvelien koostumus. Vohveleiden kanssa voi tarjoilla mitä ikinä haluaakaan, itse lisäsin päälle persikkasosetta, kermavaahtoa ja jäätelöä. Herkullisia vohveleista tulikin. Suosittelen kokeilemaan, vaikka hiihtoloman kunniaksi! :)
Tarvitset:
4dl vehnäjauhoja
2 kanamunaa
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
4 dl maitoa
½dl sokeria
Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään toisessa kulhossa kuivat aineet, keltuaiset ja maito. Kääntele seokseen varovasti valkuaisvaahto. Anna taikinan kohota hetken syrjässä. Paista taikinasta vohveleita vohveliraudassa n. 2min.
2 kanamunaa
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
4 dl maitoa
½dl sokeria
Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään toisessa kulhossa kuivat aineet, keltuaiset ja maito. Kääntele seokseen varovasti valkuaisvaahto. Anna taikinan kohota hetken syrjässä. Paista taikinasta vohveleita vohveliraudassa n. 2min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit