Valkosuklaa juustokakku. Koristeltu vadelmilla ja suklaalla. Tässä juustokakussa ei ole yhtään lisättyä sokeria, sillä ajatuksissani unohdin sen lisätä. Herkullista juustokakusta tuli kuitenkin, enkä varmaan enää edes lisää juustokakkuihin sokeria. Kannattaa kokeilla!:)
Pohja:
n. 250-300g minttudomino-keksejä
75g sulatettua voita
Täyte:
400g tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
300g valkosuklaata
4 liivatelehteä
4-5rkl kuumennettua sitruunamehua
Koristeluun:
vadelmia, suklaata, pähkinöitä yms.
Laita aluksi liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (n.10-15min!).
Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se tasaiseksi keksimurskan kanssa. Levitä seos voidellun irtopohjavuoan pohjalle (n.24cm).
Sulata valkosuklaa mikrossa tai kuumassa vesihauteessa. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kerma,tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois, ja sekoita liivatteet kuumennettuun sitruunamehuun pienessä kulhossa. Kun seoksessa ei ole enää liivateklimppejä sekoita se muun täytteen joukkoon. Levitä täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle. Peitä kelmulla ja laita kakku jääkaappiin yön yli. Juustokakku koristellaan seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit