sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Cheese Cake

Herkullista valkosuklaa-juustokakkua koristaa kesäiset marjat, juustokakkuun voi lisätä sisällekkin marjoja makua täydentämään. Ite tykkäsin tosi paljo tästä juustokakusta, koska maku oli tosi onnistunut runsaan tuorejuusto määrän ansiosta. :)


Tarvitset:
250g vaniljatäytekeksejä 
80g voita

300g tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
0.25dl sokeria
1tl vaniljasokeria
250g valkosuklaata
4 liivatelehteä
4rkl sitruunamehua

Sulata voi kattilassa, jätä sivulle jäähtymään.
Murskaa keksit esim. pakastepussin sisällä, ja painele kaulimella.
Sekoita keksit voisulan kanssa tasaiseksi massaksi.
Painele voidellun irtopohjavuoan(24cm) pohjalle.

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan n.20 minuutiksi.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa samalla sekoittaen.
Vatkaa kerma sokereiden kanssa jähmeäksi vaahdoksi.
Sekoita kulhossa kermavaahto ja tuorejuusto tasaiseksi.
Ota n. ½dl kermatuorejuusto-seosta ja sekoita se valkosuklaaseen.
Yhdistä lopuksi suklaaseos lopun kermatuorejuusto-seoksen kanssa.
Kuumenna sitruunamehu kattilassa.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois.
Sekoita liivatelehdet lämpimään sitruunamehuun kunnolla sekoittaen.
Lopuksi sekoita liivateseos juustokakkuseokseen, kaada täyte keksipohjan päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.



Marion

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit