maanantai 13. elokuuta 2012

Naudanlihaa & valkosipuliperunapyree

Hei! Tässä tulee tämmönen ihana resepti, jota testasin eilen.
Eli naudan sisäpaistia ja lisukkeena valkosipuliperunapyree.
Oon vähä muuttanu sitä alkuperäsestä.. :D

Lihapaistiin:

500-700g naudan sisäpaistia
suolaa ja pippuria
4rkl voita

Kastike:

2 punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
0,5dl tomaattipyreetä
2,5dl punaviiniä
2,5dl kanalientä
1 rosmariinin oksa
2 laakerinlehteä

Pyree:

5kpl valkosipulinkynttä
vettä
maitoa
7 perunaa
50g voita
suolaa

Ohje:

Laita uuni lämpenemään 150-asteeseen.

Mausta liha suolalla ja pippurilla.
Kuumenna voi padassa. Paista liha kaikinpuolin kullanruskeaksi.
Paista lihaa uunin alatasolla n. 1h ja 30min.

Valmista kastike:

Paloittele sipulit ja porkkanat kuutioiksi. Kuullota niitä padassa n. 4min.
Lisää tomaattipyree ja kuullota hetken vielä.
Lisää viini ja keitä seosta kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
Lisää kanaliemi sekä rosmariini ja laakerinlehdet.
Kiehauta kastike kunnes siitä on taas haihtunut nestettä hiukan.
Siivilöi kastike kulhoon. Voit säästää sipulit ja porkkanat ja tarjota esim. lisukkeena, tai voit tehdä niinkuin minä ja murskata ne kastikkeen joukkoon. :D
Lisää kaikki takaisin pataan ja anna lillua siellä ennen tarjoilua.

Valmista pyree:

Kuori ja kuutioi perunat. Pese ne myös.
Keitää niitä n. 15-20min kevyesti suolatussa vedessä, kunnes sopivan pehmeitä.

Leikkaa valkosipulit neljään osaan. Laita ne kattilaan ja kaada päälle runsaasti kylmää vettä.
Kiehauta vesi ja siivilöi se pois. Jätä valkosipulit kattilaan.
Toista sama asia vielä kerran. Sitten lisää maitoa päälle niin että juuri ja juuri peittyvät.
Hauduta sipulit miedolla lämmölla pehmeiksi.

Siivilöi perunat ja valkosipulit, mutta säästä sipuleiden keitinmaito.
Yhdistä perunat, maito ja valkosipulit ja murskaa ne muusimaiseksi pyreeksi.
Mausta suolalla.

 





Vóla! :3
Näin helposti syntyy ihana ja maukas päivällinen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit